It’s just too sweet …

To be with the kids is fun!

On my way back after picking up the kids from school, we passed by a 2 1/2 storey semi-d

Abang : Mummy, ni rumah orang kaya ke?
Me : Ye abang..rumah ni expensive. Orang kaya je boleh beli.

Then we passed by a new 2-storey terrace housing area

Abang : Mummy ni rumah org kaya ke biasa-biasa?
Me : a’ah Biasa-Biasa macam kita jugak…

Abang : Mummy, nanti abang nak belajar pandai2, lepas tu keja pilot, lepas tu boleh jadi kaya ..
Me : Bagus bagus…
Abang : nanti abang bagi mummy duit abang
Me : Takpe la…abang simpan je la duit abang, tak payah bagi mummy..Tapi abang jangan lupa bwk mummy & ayah g holiday.
Adik : Nanti, adik keja jadi kaya…adik bagi mummy ngan ayah syiling banyak2 ok..
Me : Hmmmm…Ok adik..kekekeke ( ni mesti sbb pengaruh bila ayah balik keja, pasti bagi dia duit syiling masuk tabung dia)

**********************************************************

Rayyan is becoming more talkative these days. Balik sekolah je, dia mesti cerita what’s happening @ school. Lemme share some of his stories which will make me smile @ work.

1. Mummy, tadi kan masa solat idlan (his brother) tido berdengkur…abang dengar adik krrrkrrrkkrr masa sujud.

2. Mummy, Harris (his bf) hari ni kan bawak spender ayah dia pegi school… This one ha, really made me pecah perut. I wonder how was his teacher reaction .. kakaka

3. Mummy,Haris kan bawak bekal g school. Dia tak bagi pun abang sikit. Tapi bekal abang dia nak, abang kasi je dia… Hari tu kan, abang makan 1 aje nugget sbb haris makan 2, zikri makan 1… kesian anak2 aku. 🙂

4. Kesimpulannye, my son dah boleh jadi reporter, don’t u think so?

3 Comments

  1. AQisH said,

    April 8, 2009 at 2:34 am

    hahaha..weh story no 2 tu..camne leh terbwk spender bapak dia kekeke..ada² je bdk² ni kan lawakss tol..

  2. ira said,

    April 9, 2009 at 9:08 am

    no.2 story lawak nya!!!!HAHAHA i hope bukan bapak budak tu nye fav.spender,mau tercari2 !adeh..tak tahan,lawak gile!

  3. April 13, 2009 at 7:10 am

    anyway…aku dah jumpa budak spender tu…kenapalah lepas jumpa baru ko cite. Kalau tak mesti aku dah pecah perut


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: