Travelling Month

December 08 has been declared as “Bulan Travelling setiap minggu” for family en. PubLo. Mana taknye, lepas habis exam comprehensive we’d been to Awana, Genting. After Genting, kami sekeluarga ke Parit Buntar, Alor Star, Penang, Kuala Kangsar (yeah..ni kampungku ok) & Langkap (of course kena singgah rumah MIL yer..kalau tak nanti dikatakan …. ). Ingatkan minggu ni nak rest pulak, tup tup hubby kata let’s go to PD. Hmmm…nak tak nak ikut kan je la.

Of course time tu hotel full-house sbb school holiday & christmas eve, but itu la padahnye kalau last minute plan. Kalau yg ada pun hotel + surcharge harga yg melampau ada la…which is for me it’s nonsense sbbnye bukan resort ada star pun blh letak harga mcm tu kat PD time2 ni. Lagipun, we all nak stay just 1 night & the kids needs beach+pool while kitorg pulak hunting for sea-food.

So, last sekali we all settle kat Kaynes Resort dan bilik yg ada cuma standard room twin-sharing. Actually we all dah pernah stay kat sini masa Family day family sebelah my father last year. So, we all tau la that the room is quite big la & tempat ni mmg sesuai utk the 2 kids yg gila beach ( but tau la kan pd beach bukannye best pun..) & gile swimming pool ni.

p1020643

This is Kaynes Resort

p1020652

Just in-front of the beach with quite large swimming pool

Bila lepas check-in, hubby pun sibuk la g keja..tinggal la me,bibik & the kids. baru nak terlelap, diorg dah jerit…nak g beach! nak g beach!..ahhh…terus bwk beach mat & segala2 equipments diorg utk main pasir, kitorg terus g lepak kat beach…lepas g beach, g pool pulak..lepas dah siap swimming & jacuzzi, pegi balik beach…then masuk balik pool…aktiviti tu berterusan dari pukul 3.30 – 7.30 ptg…bayangkan betapa anak2ku itu penggila beach & pool yer..

p1020639

Rayyan & bibik @ the beach

Malamnye, we all went for seafood hunting kat pasir panjang (sempadan melaka dah)..nyum nyum…sedapnye makan tepi jeti. Budak2 & bibik dah zZZzzz selepas hanya 5 minit kereta bergerak nak g jalan2 carik makan. bila makanan dah siap, they all pun makan macam nak tak nak je..but habis jugak la..

Esoknye, pagi2 lepas breakfast dah g beach lagi! adoi…beach & pool session dr pukul 8 pagi hingga pukul 11.15 pagi. lepas dah mandi semua, kitorg order je makan lunch kat bilik je sbb hubby blom balik from jumpa client dia..then after checkout budak2 dah bising nak naik horse..so, dptla diorg naik horse.

p1020688

mummy managing the kids..

p1020691

Rayyan dan hobinye

Hari ni pulak Christmas..pagi kitorg mengemas rumah, petang lari gi Ikea (lagi!)..esok ingat nak bawak bibik g shopping, rupanya kena balik Langkap! sbb my FIL admitted kat Hospital Teluk Intan sbb bengkak usus (isit dangerous? ada ke ubat tradisional?) ..hopefully dia cepat recover.Enough la dengan travelling ni en. PubLo ku, minggu depan dah nak start keja..what shall i say? horay ke ayoyoyo???

2 Comments

  1. mum2h said,

    December 26, 2008 at 2:11 pm

    dah nak start kerja…habis la honey moon ko

  2. ceeda said,

    December 27, 2008 at 3:05 pm

    hmm..takpe..at least i’d made full use of the 15mths period! mana tau, nanti ada lg rezeki nak honeymoon terus..hahaha..my wish in 9 years time!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: